Amsterdam, Watergraafsmeer KVK 75496976
info@kinderpraktijkaanzet.nl

emoties & zelfherstel

coaching & counseling & therapie & training

Zie jij jouw kind soms helemaal overspoeld worden door zijn of haar emoties? Of snel emotioneel getriggerd raken? Zou jij jouw kind daarin meer grip en rust gunnen, maar weet je niet meer goed hoe?

Kinderpraktijk aan Zet leert aan kinderen hoe zij emoties moedig kunnen doorstaan (zodat deze vóór hun gaan werken) en adviseert ouders hoe zij hun kind daarin optimaal kunnen ondersteunen! In de praktijk blijkt namelijk dat kinderen die leren hun emoties moedig te doorstaan, steeds beter worden in het omgaan met verlies, verwerken van emotionele ervaringen en het herstellen van pijn.

Omdat opgroeiende kinderen hun emoties nog niet kennen of niet begrijpen en steun niet altijd direct voorhanden is, weten zij zich vaak geen raad met pijnlijke of ongemakkelijke emoties. Zij zien dan meestal geen andere weg dan bijvoorbeeld te vluchten in afleiding, zich terug te trekken in zichzelf, de pijnlijke situatie of het mogelijke verlies te vermijden of zich emotioneel uit te leven op iets of iemand in hun omgeving.

Maar emoties zijn helaas niet te vermijden of te onderdrukken, die blijven komen. Daarom kunnen kinderen, bij (bepaalde) emotionele situaties of ervaringen veel weerstand of stress gaan voelen. Dit kan er zelfs toe leiden dat zij zich hopeloos gaan voelen! Dat geldt trouwens zowel voor kinderen als voor hun ouders.

Kinderpraktijk aan Zet leert kinderen die dat willen daarom met behulp van coaching, counseling of therapie om hun emoties moedig te doorstaan zodat zij (voortaan) zelfs hun aller-pijnlijkste ervaringen kunnen verwerken!

Hoe zit dat eigenlijk met die emotie-golven? Zoals iedereen heb jij als het ware een zwembad met honderden verschillende plonzende emoties. En die plonzende emoties maken golven, die zich de hele dag door jouw zwembad heen bewegen. Er kunnen op een dag veel verschillende emoties voorbij komen. Elke dag weer opnieuw.

Emoties zijn in feite geladen bewegende energiedeeltjes; om te ontladen willen ze alleen door jou heen golven. Als jij die golvende emoties durft te ervaren, dan verdwijnt de lading vanzelf en behoud jij je energie.

Kinderen hebben van hun ouder(s) heel veel aanmoediging en geruststelling nodig (op het moment dat zo’n emotie door hen heen beweegt). Zodat zij de plons en de daarop volgende golf voortaan steeds beter durven te laten komen en weten dat zij rustig kunnen blijven ademen, ook als het water hard golft.

Wist je trouwens dat als je daar een beetje handig in wordt, een ’emotiegolf’ maar maximaal 1,5 minuut duurt? Hoe bemoedigend en geruststellend is dat!