Amsterdam, Watergraafsmeer KVK 75496976
info@kinderpraktijkaanzet.nl

liefde & zelfvertrouwen

coaching & counseling & therapie & training

Zie jij jouw kind vaak (overdreven) gestrest, gekwetst, dramatisch reageren? Alsof jouw kind ineens jaren jonger is dan het daadwerkelijk is? En lukt het jou en jouw gezin dan nog om daarop compassievol te reageren? En om relaxt te blijven?

Of heeft jouw kind een traumatische of pijnlijke ervaring meegemaakt, waardoor het ogenschijnlijk uit het niets in grote angst en stress kan schieten of van zichzelf ontkoppeld lijkt?

Gun jij jouw kind weer verbinding met zichzelf, met jou en jullie gezin en met de wereld?

Kinderpraktijk aan zet helpt kinderen weer de liefdevolle steun en het vertrouwen te voelen, waarop zij recht hebben! En helpt ouders met tools en tips hoe zij moeitelozer met kalmte en warmte op hun kinderen kunnen reageren.

Kinderen die een trauma hebben ervaren of om een andere reden hun zelfvertrouwen kwijt lijken te zijn, vinden het vaak ook lastig om vertrouwen èn een gezond wantrouwen te ontwikkelen naar de wereld. Zij kunnen het dan lastig vinden om liefde, troost en hulp te accepteren van anderen. Het kan er zelfs toe leiden dat deze kinderen zich uiteindelijk liefdeloos, hulpeloos of levenloos gaan voelen. Of zij gaan zich (op latere leeftijd) niet erkend, onbegrepen, niet gezien of gehoord, niet geaccepteerd of geïsoleerd voelen.

Kinderpraktijk aan Zet begeleidt deze kinderen met behulp van coaching, counseling of therapie naar een positie en plek waarin zij zichzelf met rust en aandacht kunnen waarnemen. Vanuit die positie kunnen zij dan weer langzaam maar zeker in balans komen met zichzelf en met hun gezin. Als vanzelf zullen zij zich dan ook weer evenwichtiger door het leven gaan bewegen.

Hoe werkt het eigenlijk met verbinding en balans hebben en houden? Ieder van ons heeft een rustige kern. Daar ben je in verbinding met jezelf, met anderen en met de wereld. Je herkent dat als je helder aanwezig bent in het hier en nu, als het van binnen stil en neutraal voelt en als je stevig gecentreerd bent en open staat voor wat er om je heen gebeurt.

Als kinderen opgroeien hebben zij, om in die rustige kern te kunnen komen, een ouder nodig die begrip en aandacht toont, met een open hart kijkt en luistert en zowel warmte als kalmte biedt.