Amsterdam, Watergraafsmeer KVK 75496976
info@kinderpraktijkaanzet.nl

eigen opvattingen (zelfredzaamheid)

coaching & counseling & therapie & training

Heeft jouw kind last van angstige, nare, sombere of andere dwangmatige gedachten of van niet te stoppen gedachtestromen en zou jij jouw kind daarin meer grip en overzicht gunnen?

Kinderpraktijk aan Zet helpt kinderen hun gedachten te ordenen en helpt ouders om daarin hun kind optimaal te ondersteunen! In de praktijk blijkt namelijk dat kinderen die hun eigen gedachten goed leren te structuren verstandig en zelfredzaam worden.

Soms kunnen kinderen vast gaan zitten in hun gedachten, omdat zij bijvoorbeeld een nare of paniekgedachte niet uit hun hoofd krijgen (vaak omdat zij denken dat dat niet kan of niet mag). Of zij houden koppig vast aan een gedachte die niet tot zijn of haar wezenlijke geluk gaat leiden (maar daar denkt jouw kind vast heel anders over ;-)). Of zij hebben – hoe graag zij dat ook willen – telkens geen controle over hun eigen gedachtestroom. Kunnen niet stoppen met piekeren.

Deze kinderen kunnen dan behoorlijk klem komen te zitten. Zij kunnen dan in de weerstand gaan of veel stress gaan voelen. Sommige kinderen gaan er slecht van slapen of presteren daarom minder goed op school. Het kan er zelf toe leiden dat zij zich radeloos gaan voelen! Dat geldt trouwens zowel voor kinderen als voor hun ouders.

Kinderpraktijk aan Zet leert kinderen die dat willen daarom met behulp van coaching, counseling en therapie om hun gedachten weer te ordenen en helpt ze om zich van hun aller-onhandigste en aller-pijnlijkste gedachten te bevrijden!

Hoe zit dat eigenlijk met die gedachtestromen? Zoals iedereen heb jij als het ware een lopende band met tienduizenden recycle-bare gedachten. Die lopende band van jou gaat continue door met produceren. Van gedachten krijg je elke dag een nieuwe hoeveelheid.

Natuurlijk wil jij graag zelf jouw gedachten de baas blijven. Daarom heb jij structuur nodig voor je gedachtestroom. Zodat jij al jouw recyclebare gedachten kunt ordenen.

Bakje in: gedachten die interessant of handig zijn of belangrijk zijn voor jouw veiligheid en gezondheid

Bakje uit: gedachten die voor jou niet (meer) waar, waardevol of helpend zijn

Kinderen hebben van hun ouder(s) grip en orde nodig, zodat het hen beter lukt om hun prikkels en informatievoorziening te stroomlijnen en te ordenen, en zij niet overspoeld raken. Maar kinderen willen van ouders óók ruimdenkendheid zodat zij hun geest kunnen blijven verruimen, en zij zichzelf niet vastzetten in niet-helpende normen en overtuigingen.