Amsterdam, Watergraafsmeer KVK 75496976
020-8465995
info@kinderpraktijkaanzet.nl

Wie is Zet?

coaching & counseling & therapie & training

Ik ben Thérèse Z(et) en ik ben nieuwsgierig naar jou!

Thérèse Zijlmans, integratieve kindercoach en counselor, ouderschaps-trainer, familiemediator, scheidingsexpert en familierechtspecialist

Nieuwgierig naar mijn route?

Het grootste deel van mijn werkende leven heb ik doorgebracht in de rechterlijke organisatie. Daar hield ik mij – als jurist – bezig met echtscheidingsgeschillen en andere familiegeschillen. Ik heb gezien hoe verschillend ouders (maar ook pleeg-, stief-, bonus-, grootouders) en hun kinderen reageren op ingrijpende gebeurtenissen. Dat sommigen volledig de grip lijken te verliezen over hun leven, maar dat anderen – ondanks hun verdriet en verlies – nog in staat zijn om de regie over hun leven te behouden. En dat diegenen met meer grip een grotere keuzevrijheid lijken te hebben. Zij blijken in staat gezondere keuzes te maken voor kinderen in hun omgeving. En zichzelf en anderen meer ruimte te gunnen voor verandering en groei. Ik merkte ook dat het juridisch proces niet altijd een oplossing biedt in situaties waarin de behoefte aan grip op het leven juist groot is. Ik begon ernaar te verlangen een grotere bijdrage te leveren aan het stimuleren van grip, keuzevrijheid, verandering en groei in het leven van kinderen en de volwassenen om hen heen.

kinderen leren mij de kunst van nieuwsgierig zijn!

De laatste jaren ben ik mij daarom steeds meer gaan verdiepen in de beweegredenen van kinderen, hun ouders en alle anderen die bij de zorg van kinderen betrokken zijn. Ik werd steeds nieuwsgieriger naar het (op het eerste gezicht) onbegrijpelijk gedrag van kinderen en de volwassenen rondom hen. En welke gevoelens en gedachten daarbij dan een rol spelen. Steeds vaker vroegen volwassenen en kinderen mij hen te begeleiden in hun zoektocht naar meer grip op hun leven. Ik besloot het roer om te gooien en ben weer gaan studeren. 

Sindsdien werk ik als integratieve kindercoach en counselor, ouderschapstrainer en familie-mediator. Van studeren krijg ik nooit genoeg: ik volg nog een master aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie om me verder te bekwamen in de integratieve kindertherapie, een training emotie-coaching èn een opleiding Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Zo blijf ik elke dag leren om nog nieuwsgieriger te worden!