Amsterdam, Watergraafsmeer KVK 75496976
info@kinderpraktijkaanzet.nl

Wie is Zet?

coaching & counseling & therapie & training

Ik ben Thérèse Z(et) en ik ben nieuwsgierig naar jou!

Thérèse Zijlmans, reflectieve oudercoach & integratieve kindercounselor, masterclassdocent & workshoptrainer, gedragsvertaler & gezinsmediator, systeem-expert & familierechtspecialist

Nieuwgierig naar mijn route?

Al in de tijd dat ik, nu weer enkele jaren geleden, als jurist werkzaam was in het familierecht, ervaarde ik met regelmaat dat ouders en kinderen heel divers kunnen reageren op ingrijpende gebeurtenissen in hun leven. Waarom dat logisch is, leerde ik later.

Ik heb ruim 20 jaar met veel plezier als jurist gewerkt en ik draag de rechtspraak nog altijd een warm hart toe. Ik leerde daar ook dat het juridische proces voor ouders en kinderen niet altijd een oplossing biedt, zeker niet in situaties waar de behoefte aan grip op het leven groot is, zoals in een familiegeschil. Kinderen in nood tonen vaak (op het eerste gezicht) onbegrijpelijke gedragingen en uitingen. Zij kunnen behoorlijk veel last hebben van onhandige gedachten of ongewenste gevoelens. 

Vaak staan dan ook de volwassenen om hen heen wankel of klem. Hoe lukt het hen dan om in zo’n situatie nog eigen regie te hebben en te houden? Deze kinderen en volwassenen blijken meestal (eerst) behoefte te hebben aan (professionele) ondersteuning en begeleiding in het ontwikkelen van meer grip, keuzevrijheid, stevigheid en (emotionele) stabiliteit.

Ik besloot het roer om te gooien en ben weer gaan studeren. Inmiddels begeleid ik al weer enkele jaren vanuit mijn Praktijk aan Zet kinderen en ouders, die van mij een zetje kunnen gebruiken. Ik ontdekte mijn kracht:

Met veel humor en lichtheid naar begrijpelijk Nederlands vertalen wat kinderen met hun (ogenschijnlijk) onbegrijpelijke gedragingen en uitingen aan volwassenen willen vertellen.”

En ik ontdekte mijn missie:

“Ouders (en andere opvoeders) in hun te kracht zetten door ze (zelf)inzicht en (zelf)kennis te bieden in wat zij éérst zelf nodig hebben, zodat zij optimaal in staat zijn hun kinderen te gidsen, steunen, stimuleren en uitdagen om een expert-van-zichzelf te worden”.

In 2021 heb ik de basisplattegrond van een kind ontwikkeld, waarop ik de zeven basisbewegingen in de sociale, emotionele en mentale groei van kinderen in kaart heb gebracht. Dit model werk ik nu verder uit in een boek en in trainingen, bedoeld voor iedereen die eerst zichzelf (en dan een kind) optimaal wil gidsen, steunen, stimuleren en uitdagen om een expert-van-zichzelf te worden. Het boek verwacht ik eind 2022/begin 2023 te kunnen uitbrengen.

Kinderen leren mij de kunst van nieuwsgierig zijn!

Van studeren krijg ik nooit genoeg: Na mijn studie KinderCounseling en een opleiding Psychosociale en Medische basiskennis volgde ik ook nog een master aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie om me verder te bekwamen in de integratieve kindertherapie. Ook volgde ik een intensieve training emotie-coaching, een opleiding in Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en diverse andere cursussen en workshops op het gebied van professionele en persoonlijke ontwikkeling. Zo stimuleer ik mezelf nieuwsgierig zijn èn te blijven!