Amsterdam, Watergraafsmeer KVK 75496976
info@kinderpraktijkaanzet.nl

Wie is Zet?

coaching & counseling & therapie & training

Ik ben Thérèse Z(et) en ik ben nieuwsgierig naar jou!

Thérèse Zijlmans, integratieve kindercoach en counselor, trainer, gezinsmediator, scheidingsexpert en familierechtspecialist

Nieuwgierig naar mijn route?

Het grootste deel van mijn werkende leven heb ik doorgebracht in de rechterlijke organisatie. Daar hield ik mij – als jurist – bezig met echtscheidingszaken en andere familiegeschillen.

Ik nam waar hoe verschillend ouders (maar ook pleeg-, stief-, bonus-, grootouders) en hun kinderen kunnen reageren op ingrijpende gebeurtenissen. Dat sommigen volledig de grip lijken te verliezen over hun leven, maar dat anderen – ondanks hun verdriet en verlies – nog in staat zijn om de regie over hun leven te behouden. En dat diegenen met meer grip een grotere keuzevrijheid lijken te hebben. Zij blijken in staat gezondere keuzes te maken voor kinderen in hun omgeving. En zichzelf en anderen meer ruimte te gunnen voor verandering en groei.

Ik merkte ook dat het juridisch proces niet altijd een oplossing biedt in situaties waarin de behoefte aan grip op het leven juist groot is. Ik begon ernaar te verlangen een grotere bijdrage te leveren aan het stimuleren van grip, keuzevrijheid, verandering en groei in het leven van kinderen en de volwassenen om hen heen.

Kinderen leren mij de kunst van nieuwsgierig zijn!

De laatste jaren ben ik mijzelf daarom steeds meer gaan verdiepen in de beweegredenen van kinderen, hun ouders en alle anderen die bij de zorg van kinderen betrokken zijn. Ik werd steeds nieuwsgieriger naar het (op het eerste gezicht) onbegrijpelijk gedrag van kinderen en de volwassenen rondom hen. En de gevoelens en gedachten die dan mogelijk opspelen. Steeds vaker vroegen volwassenen en kinderen mij hen te begeleiden in hun zoektocht naar meer grip op hun leven. Ik besloot het roer om te gooien en ben weer gaan studeren. 

Sindsdien werk ik als integratieve kindercoach en counselor, trainer en gezinsmediator. Ik verminderde mijn juridische werkzaamheden en zette deze uiteindelijk volledig stop om mij volledig toe te leggen op de integratieve therapie èn het ontwikkelen van trainingen in ‘zelfbewuste groei’ voor volwassenen die in het leven van kinderen een (bepalende) rol spelen. Dankzij warme contacten met oud-collega’s en andere juridische professionals weet ik toch voldoende up-to-date te blijven over de juridische/zakelijke kant van familiezaken en scheidingen. Zo werk ik bijvoorbeeld nauw samen met zeer ervaren en MfN-erkende scheidingsmediators, waarnaar ik ouders ook desgewenst kan doorverwijzen.

Van studeren krijg ik nooit genoeg: ik volg nog een master aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie om me verder te bekwamen in de integratieve kindertherapie, een training emotie-coaching èn een training Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Zo blijf ik elke dag leren om nog nieuwsgieriger te worden!