Amsterdam, Watergraafsmeer KVK 75496976
info@kinderpraktijkaanzet.nl

eigen behoeften (zelfzorg)

coaching & counseling & therapie & training

Heeft jouw kind moeite met verlies of verdriet? Of kan het moeilijk tegen verlies? Of vermijdt het situaties waarin verlies mogelijk is? Gaat jouw kind eigen harts-verlangens uit de weg?

Gun jij jouw kind de ‘vaardigheid’ om zowel vast te houden als los te laten?

Kinderpraktijk aan Zet helpt kinderen om hun lijntjes van vreugde te volgen en hun verdriet te verwerken en helpt ouders om daarin hun kind optimaal te ondersteunen! In de praktijk blijkt namelijk dat kinderen die zowel kunnen winnen als verliezen en leren hoe zij van pijn naar fijn kunnen komen, zich blij kunnen bewegen.

Soms ervaart het kind in de omgeving geen erkenning voor datgene waar dit kind juist zoveel liefde voelt. Of heeft het kind zoveel angst voor verlies, dat het niet meer durft te winnen. Of zit het vast in een rouwproces, omdat het bang is om los te laten. Het kan zich dan belemmerd gaan voelen. Het kan zich dan zelfs vreugdeloos en ongelukkig gaan voelen.

Kinderpraktijk aan zet helpt kinderen weer zin te hebben èn zich in staat te voelen om hun hartsverlangen te volgen. En helpt kinderen die dat willen, om ze uit vastzittend verdriet te bevrijden! En helpt ouders met tools en tips hoe zij het dit soms toch verdrietige proces van geven en nemen, van bezit en verlies, kunnen ondersteunen.

Hoe werkt het eigenlijk met je hartsverlangen volgen?

Eigenlijk zie jij JEZELF weerspiegeld in werkelijk alles wat je om jou heen wat JIJ de moeite waard vindt. Logisch dan toch, dat jij gewoon graag erkenning wil krijgen voor alles wat jij met liefde wil bezitten, verzamelen of bereiken. Want met die erkenning wordt dan nog eens extra jouw (onbewuste) keuze om jezelf de moeite waard te vinden, bekrachtigd. En daarom doet het ook zo’n pijn wanneer dat wat jij liefhad verliest. Of als iets waarnaar jij zo vurig verlangde, niet meer bereikbaar lijkt. Daar wil je dan natuurlijk ook erkenning voor!

Als kinderen ergens warm voor lopen of hun hart volgen, hebben zij een betrokken ouder nodig. Zij willen dat een ouder simpelweg bewondert waarvoor zij liefde voelen. Want als een ouder hun objecten van liefde bewondert, dan voelen kinderen zich zelf ook geliefd. Kinderen die verdrietig zijn omdat zij kwijt zijn, wat ze zo lief hadden of omdat ze niet kunnen bezitten of bereiken wat ze wensten, hebben simpelweg erkenning en troost nodig. Betrokkenheid. Warm gezelschap. Een ouder die weet dat tranen helpen bij het loslaten en dat verdriet komt maar ook altijd weer gaat. Net als eb en vloed.