Amsterdam, Watergraafsmeer KVK 75496976
info@kinderpraktijkaanzet.nl

Trainingsaanbod

(online) workshops & trainingen voor ouders & professionals

ONLINE trainingen in zelfbewuste groei

Online workshops voor ouders: “IN ZEVEN STAPPEN THUIS” De serie bestaande uit acht workshops behandelt – na een basisintroductie workshop – de zeven belangrijkste thema’s in de basisgroei van kinderen (emotioneel, mentaal en sociaal), te weten: zelfvertrouwen, zelfrespect, zelfredzaamheid, zelfkennis, zelfherstel, zelfbeheersing en zelfacceptatie. En dit zijn (niet geheel toevallig!) ook de belangrijkste thema’s in de ontwikkeling naar een zelfbewust ouderschap!

In de workshops word jij als ouder stap voor stap meegenomen in wat kinderen nodig hebben om sociaal-emotioneel en mentaal in balans te zijn. Elke workshop biedt praktische tools om jouw kind daarin optimaal te ondersteunen. Je krijgt meer inzicht over de valkuilen en mogelijkheden van het ouderschap. Kortom: je leert hoe jouw kind zich helemaal fijn en thuis kan (blijven) voelen bij zichzelf en bij jou!

Klik hier om de introductie-video te bekijken waarin ik jou in minder dan een kwartier vertel over alle zeven stappen in de online wandeling!

Jouw kind grootbrengen tot een verantwoordelijke, emotioneel stabiele, zelfbewuste volwassene die zorg kan dragen voor anderen. En dat dan ook nog vaak tussen alle bedrijven door. Daar kun je vast wel wat extra hulp bij gebruiken, toch, zo nu en dan?

Daarom heeft Kinderpraktijk aan Zet speciaal voor ouders die zelfbewust in het ouderschap (willen) staan een online training ontwikkeld. De training is bedoeld om jou als ouder extra inzicht en tools te geven in wat kinderen nodig hebben om sociaal, mentaal, fysiek en emotioneel in balans te zijn of te komen. Daarmee groeit niet alleen het zelfvertrouwen, het zelfrespect, de zelfredzaamheid, de zelfkennis, de zelfbeheersing, de zelfacceptatie en het zelfherstellend vermogen van jouw kind, maar ook dat van jou als ouder!

De training bestaat uit zeven workshops die je ook los van elkaar kunt volgen. Je kunt de workshops doen in jouw eigen tempo (je kunt ook later terugkijken) en zelfgekozen volgorde. Elke afzonderlijke workshop behandelt een noodzakelijke behoefte in de basisgroei van kinderen: met zelfbeheersing leren zorgen voor zichzelf en anderen, moed leren om emoties te doorstaan, zelfstandigheid en mentale weerbaarheid leren, een gezond vertrouwen houden, via zintuigelijk waarneming persoonlijkheid ontwikkelen, intuïtie en een innerlijk kompas ontwikkelen en eigenwaarde en verantwoordelijkheid ontwikkelen.

Per workshop wordt aandacht besteed aan dat wat jij als ouder in het desbetreffende thema concreet kan doen om jouw kind(eren) liefdevol en stevig te begeleiden naar volwassenheid. Je wordt je bewuster van je valkuilen en mogelijkheden. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je een bewuste respons kan geven op een emotie in plaats van een ongewilde reactie. Ook krijg je inzicht wat jij als ouder al in huis hebt en waarin je zelf mogelijk nog kunt groeien. Je zult gaan ervaren dat, naarmate jouw inzicht en kennis over de sociaal-emotionele en mentale ontwikkeling van jouw kind(eren) groeit, jij zelf (in jouw rol als ouder) ook sociaal, emotioneel en mentaal krachtiger wordt èn meer grip en balans gaat ervaren in jouw ouderschap. Zo ontdek je stap voor stap hoe jouw kind zich helemaal fijn en thuis kan (blijven) voelen bij zichzelf en bij jou!

Per workshop wordt een ander thema behandeld. Hoewel de workshops live worden gepresenteerd, volg je deze online (in jouw meest relaxte positie en outfit!), via een online livestream. Zelf kom je niet in beeld, wel zal er (beperkt) ruimte zijn voor interactie via de chat. Je volgt de workshop samen met (maximaal 25) anderen via een live platform. Uiteraard is de trainer zelf (Thérèse Zijlmans) wel in beeld en live beschikbaar voor vragen.

Vanaf oktober 2021 kun je weer losse workshops volgen voor € 25 per keer. Neem je meteen een volledig pakket af van 8 modules ontvang je nu tijdelijk gratis een individuele intake van 30 minuten èn een individueel eindgesprek van 30 minuten (via zoom). Wil je geen gebruik maken van de persoonlijke gesprekken maar wel een volledig pakket, dan krijg je een korting van € 25 op het totaalbedrag van € 200. Elke gevolgde module is nog een half jaar lang gratis terug te kijken, zo vaak je wilt. De verstrekte informatie ontvang je bovendien ook nog op schrift in PDF-vorm, zodat je het nog eens kunt nalezen.

IN ZEVEN STAPPEN THUIS!

Datum: woensdag 6 oktober 2021 van 9 tot 11 uur (BASIS ZELFBEWUST OUDERSCHAP – introductie)

Datum: woensdag 13 oktober 2021 van 9 tot 11 uur (STAP 1: ZELFBEHEERSING- ZELFZORG)

Datum: woensdag 27 oktober 2021 van 9 tot 11 uur (STAP 2: ZELFHERSTEL – EMOTIES)

Datum: woensdag 10 november 2021 van 9 tot 11 uur (STAP 3: ZELFREDZAAMHEID -ZELFSTANDIGHEID)

Datum: woensdag 24 november 2021 van 9 tot 11 uur (STAP 4: ZELFVERTROUWEN- LIEFDE)

Datum: woensdag 8 december 2021 van 9 tot 11 uur (STAP 5: ZELFKENNIS – ZINTUIGEN)

Datum: woensdag 12 januari 2022 van 9 tot 11 uur (STAP 6: ZELFRESPECT- INTUÏTIE)

Datum: woensdag 26 januari 2021 van 9 tot 11 uur (STAP 7: ZELFACCEPTATIE – EIGENWAARDE)

ONLINE training voor professionals: de basis plattegrond van een kind

Vanaf 6 oktober 2021 wordt gestart met een online basistraining van twee dagdelen. Hoewel de modules live worden gepresenteerd, volg je deze via een online livestream. Zelf kom je niet in beeld, wel zal er (beperkt) ruimte zijn voor interactie via de chat. Je volgt de training samen met (maximaal 25) anderen via een live platform. Uiteraard is de trainer zelf (Thérèse Zijlmans) wel in beeld en live beschikbaar voor vragen.

De training vindt plaatst op twee opvolgende ochtenden van 9 tot 11.30 uur. De basistraining kost € 98, inclusief cursusmateriaal in PDF-vorm. De module is nog een half jaar lang gratis terug te kijken, zo vaak je wilt. De verstrekte informatie ontvang je bovendien ook nog op schrift in PDF-vorm, zodat je het nog eens kunt nalezen.

De basistraining is uit te breiden met zeven losse modules. Deze modules van telkens 2,5 uur zijn volledig in eigen tempo en volgorde te volgen. Deze modules kosten € 39 per stuk. Neem je het hele pakket van 7 modules ineens af, dan kost het je tijdelijk slechts € 249.

DATA: woensdag 17 november en 1 december 2021 van 9 tot 11.30 uur (module I en II) BASISTRAINING PLATTEGROND VAN EEN KIND

DATA: woensdag 19 januari en 2 februari 2022 van 9 tot 11.30 uur (module I en II) BASISTRAINING PLATTEGROND VAN EEN KIND

DATUM: woensdag 9 februari 2022 van 9 tot 11.30 uur MODULE 1: IN VERBINDING MET KINDEREN

DATUM: woensdag 16 februari 2022 van 9 tot 11.30 uur MODULE 2: AANLEG VAN KINDEREN

DATUM: woensdag 9 maart 2022 van 9 tot 11.30 uur MODULE 3: GEDACHTESTROMEN VAN KINDEREN

DATUM: woensdag 16 maart 2022 van 9 tot 11.30 uur MODULE 4: ONDERBEWUSTZIJN VAN KINDEREN

DATUM: woensdag 23 maart 2022 van 9 tot 11.30 uur MODULE 5: EMOTIEGOLVEN VAN KINDEREN

DATUM: woensdag 30 maart 2022 van 9 tot 11.30 uur MODULE 6: BEWUSTZIJN VAN KINDEREN

DATUM: woensdag 6 april 2022 van 9 tot 11.30 uur MODULE 7: FYSIEKE KRACHT VAN KINDEREN

MAAK JE WIJS EN RIJK MET MEER INZICHT EN KOM ZELF AAN ZET!