Amsterdam, Watergraafsmeer KVK 75496976
info@kinderpraktijkaanzet.nl

Ouders aan zet

coaching & counseling & therapie & training

“Het ouderschap is misschien wel de meest ingewikkelde taak die je in het leven kunt oppakken”

Kinderpraktijk aan Zet biedt jou daarom, wanneer dat nodig of helpend is voor jouw gezin:

Blijf niet alleen worstelen! Niet zelden is een klein zetje, een andere blik, oprechte compassie en onverdeelde aandacht al genoeg om met meer balans en grip verder te kunnen.

I. Ouderadviesgesprekken binnen een kind-traject

Heeft jouw kind ergens ingrijpend last van en overweeg jij mijn hulp in te schakelen voor jouw kind? Weet dan dat jij, als ouder en belangrijke hulpbron van jouw kind, uiteraard in het proces wordt betrokken, zodat jouw kind zich extra gesteund voelt en daarmee nog sneller naar zijn of haar doel kan. Soms vormt een omgeving of systeem (ongewild) de aanleiding of houden samen de klachten onbedoeld in stand. In dat geval kijk ik graag met jullie mee hoe die belemmering kan worden opgelost. Indien nodig geef ik je tips en advies om jouw kind optimaal te begeleiden in zijn of haar proces. Zodat jullie snel weer helemaal zelf aan zet zijn.

II. Extra inzicht, meer grip of steun voor jou als ouder

Het ouderschap leer je al doende. Soms loop je daarbij even vast of blijf je worstelen. Als je geen grip hebt, is het lastig balanceren. Dan kan het heel fijn zijn als er iemand met je meedenkt. Maak dan gerust gebruik van mijn expertise en kennis!

Vragen die jij mogelijk hebt zijn:

  • Hoe krijg ik meer inzicht in mijn eigen opvoedstijl en ouderschapswaarden en -normen?
  • Welke praktische handvatten zijn er om mijn kind te begeleiden?
  • Hoe verloopt de ontwikkeling van mijn kind en waar stagneert deze mogelijk?
  • Hoe krijg ik vastlopende communicatie binnen mijn gezin weer in beweging?
  • Wat doe ik als ik geconfronteerd word met eigen thema’s in de opvoeding van mijn kind?
  • Hoe vind ik een nieuwe weg in de opvoeding na scheiding?
  • Hoe krijg ik meer grip (op de onderlinge communicatie) in een samengesteld gezin?
  • Wat kan ik doen aan opvoedgeschillen tussen mij en mijn (ex)partner?
  • Hoe steunen wij de kinderen in de scheiding of hoe houden wij ze weg van onze problemen? (zie ook: Begeleiding en advies in scheidingssituaties #V)

III. Begeleiding of mediation binnen jouw gezin of tussen gezinsleden

Om ècht naar elkaar te kunnen luisteren en elkaar oprecht te willen begrijpen is het soms nodig dat een (professionele) derde bemiddelt of ingesleten (destructieve) gezinspatronen helpt te doorbreken. Onder mijn begeleiding kan binnen een gezin of tussen twee gezinsleden meer inzicht gaan ontstaan in hun eigen innerlijke processen en patronen en dat van de ander. Van daaruit gaan zij meer grip ervaren en zullen gezinsleden makkelijker kunnen kiezen voor hun eigen geluk èn dat van de ander. lees meer>>

IV. Observatie of bemiddeling op school

Een kind is een expert over zichzelf. Elk kind beschikt over eigen wijsheid en kracht. Een leerkracht draagt bij aan die wijsheid, voornamelijk op cognitief vlak en niet zelden ook op sociaal vlak. Ook een opvang-juf of -meester, grootouders, buren, vrienden dragen jouw kind een warm hart toe en houden een oogje in het zeil als jij dat even niet kan. Als ouder doe je natuurlijk ontzettend jouw best om alle ballen in de lucht te houden. En jij kent je kind als geen ander. Maar er zijn simpelweg grenzen in wat je allemaal kunt. Mijn expertise als kindertherapeut ligt in het bekrachtigen en stimuleren van kinderen die belemmerd worden in hun sociaal-emotionele welzijn en groei èn in het activeren van alles en iedereen om het kind heen wat daarvoor nodig is. Daarom kom ik, op jouw verzoek, ook op scholen, sportscholen of in elke andere omgeving waarin kinderen mijn hulp kunnen gebruiken. Laten we onze krachten bundelen!

V. Begeleiding en advies in scheidingssituaties

Kinderpraktijk aan Zet biedt afhankelijk van jouw wens, behoefte of vraag:

I Individuele steun en advies aan jou (over het ouderschap tijdens en na een scheiding);

II Begeleiding en advies aan jullie samen als scheidende of gescheiden ouders (over hoe jullie je uiten richting elkaar en jullie kind(eren), hoe jullie steun bieden aan jullie kind(eren), hoe jullie ingrijpende beslissingen nemen over jullie kind(eren) en hoe jullie daarover met jullie kind(eren) communiceren);

III Individuele begeleiding van jullie kind(eren) (wanneer jullie vermoeden dat hij/zij vanwege de scheiding extra steun kan gebruiken).

Als kindertherapeut en scheidingsexpert, ben ik gespecialiseerd in de ingewikkelde emotionele processen van een scheiding, zowel bij kinderen als bij hun ouders. Vaak komen we in enkele gesprekken en/of sessies al een heel eind. Aarzel dus niet om mijn hulp in te schakelen of om even vrijblijvend te overleggen. Lees meer>>

VI. Hulp bij aanhoudende onderlinge strijd over jullie kind(eren)

Vanuit mijn ruime ervaring en expertise weet ik hoe ontzettend ingewikkeld het kan zijn (en soms zelfs onmogelijk kan lijken) om vanuit de loopgraven samen naar een fijnere vorm van contact te komen. Eén die niet destructief maar juist constructief is voor zowel jullie zelf als jullie (kind)eren. Dat kan wel degelijk, als jullie dat willen. Alles is altijd in beweging, hoe vast het soms ook lijkt te zitten! Lees meer>>

Ik gun jou in jouw ouderschap evenwicht en grip!