Amsterdam, Watergraafsmeer KVK 75496976
020-8465995
info@kinderpraktijkaanzet.nl

Ouders aan Zet

coaching & counseling & therapie & training

Wat geweldig dat jij het jouw kind en jezelf gunt om zelf aan zet te zijn!

Heeft jouw kind ergens ingrijpend last van?

Ieder kind heeft wel eens ergens last van. Gelukkig lossen kinderen dat in de meeste gevallen zelf op! Soms gaat dat zo geruisloos dat wij volwassenen dat niet eens merken. Maar sommige klachten of problemen gaan niet vanzelf over. Dan hebben kinderen ergens zo langdurig of zo ingrijpend last van dat ze wel wat extra hulp en liefdevolle ondersteuning kunnen gebruiken.

Een kind dat ergens last van heeft toont zich aan de buitenkant vaak anders dan wat het aan de binnenkant denkt en voelt. Een kind dat zich volledig gehoord of gezien voelt, komt makkelijker weer zelf aan zet. Daar hebben zij dan vaak niet veel tijd voor nodig. Kinderen weten namelijk – bewust of onbewust – uitstekend wat zij zelf nodig hebben. En dat is precies wat ik kinderen gun en waarbij ik hen van harte begeleid: de kortste route naar hun zelfgekozen doel!

Als integratieve coach en counselor help ik kinderen datgene te integreren wat nodig is om zich weer fijn te kunnen voelen. Dat kunnen nieuwe vaardigheden zijn, prettige gevoelens die bedekt zijn door een nare ervaring of kennis en inzicht over anderen waardoor zij weer in evenwicht komen met de wereld om hen heen.

Uiteraard word jij, als ouder en belangrijke hulpbron van jouw kind, in het proces betrokken, zodat je kind zich extra gesteund voelt en daarmee nog sneller naar zijn of haar doel kan. Soms vorm jij als ouder zelf ongewild de aanleiding of houden jullie samen de klachten onbedoeld in stand. In dat geval kijk ik graag met jullie mee hoe die belemmering kan worden opgelost. Indien nodig geef ik je tips en advies om jouw kind optimaal te begeleiden in zijn of haar proces. Zodat jullie snel weer helemaal zelf aan zet zijn.

.

Wil jij graag als ouder extra inzicht, meer grip of steun?

Het ouderschap leer je al doende. Soms loop je daarbij even vast of blijf je worstelen. Als je geen grip hebt, is het lastig balanceren. Dan kan het heel fijn zijn als er iemand met je meedenkt. Maak dan gerust gebruik van mijn expertise en kennis!

Vragen die jij mogelijk hebt zijn:

  • hoe krijg ik meer inzicht in mijn eigen opvoedstijl en ouderschapswaarden en -normen?
  • welke praktische handvatten zijn er om mijn kind te begeleiden?
  • hoe verloopt de ontwikkeling van mijn kind en waar stagneert deze mogelijk?
  • hoe krijg ik vastlopende communicatie binnen mijn gezin weer in beweging?
  • wat doe ik als ik geconfronteerd word met eigen thema’s in de opvoeding van mijn kind?
  • hoe steunen wij de kinderen in de scheiding of hoe houden wij ze weg van onze problemen?
  • hoe vind ik een nieuwe weg in de opvoeding na scheiding?
  • hoe krijg ik meer grip (op de onderlinge communicatie) in een samengesteld gezin?
  • wat kan ik doen aan opvoedgeschillen tussen mij en mijn (ex)partner?

Blijf niet alleen worstelen! Niet zelden is een klein zetje, een andere blik, oprechte compassie en onverdeelde aandacht al genoeg om met meer balans en grip verder te kunnen.

Ik gun jou in jouw ouderschap evenwicht en grip!