Amsterdam, Watergraafsmeer KVK 75496976
info@kinderpraktijkaanzet.nl

CORONA UPDATE

(online) workshops & trainingen voor ouders & professionals

Kinderen kunnen nu meer dan ooit wel extra steun gebruiken, en omdat de behoefte groot is, wordt kindercounseling toegestaan. Mijn praktijk is daarom nog steeds open voor één-op-één begeleiding. Dat doe ik met kinderen in de praktijk en met ouders online. Is jouw kind plots verkouden? Geen probleem, dan schuiven we de afspraak op. Zo zorgen we met elkaar dat we gezond blijven: niet alleen fysiek, maar ook mentaal èn emotioneel!  

In januari 2021 is de lockdown verlengd: daarom biedt kinderpraktijk aan zet op maat gemaakte workshops aan voor kinderen in de lockdown: DAT LUCHT OP! (zie voor info hieronder)

Wanneer we gaan samenwerken en onze krachten bundelen, wordt het echt beter!

Van OPLAAIEN naar OPLADEN, van EENZAAM naar SAMEN en van VERVEELD naar VERVULD

Je kind is vaker sip of down, lijkt niet meer in beweging te brengen, zoekt telkens de confrontatie op, trekt zich steeds vaker terug, wordt om het minst of geringste driftig, gaat ineens over alles zeuren, is plots weer bang in het donker. Zomaar een greep uit klachten die kunnen ontstaan in deze periode waarin er zoveel van ons allemaal wordt gevraagd.

Maak je je zorgen over jouw kind? Zie je dat de lockdown negatieve effecten heeft voor hem of haar? Maar weet je even niet hoe je dat kan keren? Want soms lijkt het allemaal zo uitzichtloos. En je vraagt je misschien wel af: gaat het ooit nog goedkomen?

Ieder mens heeft een uitzicht nodig, een uitweg uit de zwaarte, een belofte dat er weer licht gaat schijnen. Hoop doet leven!

Workshops speciaal voor kinderen in de lockdown. Een uurtje lucht voor jou en jouw kind. DAT LUCHT OP!

Voor alle kinderen die nu wel even wat licht, lucht en levenslust kunnen gebruiken, bied ik speciaal in deze lockdown-tijd ongedwongen lol in een “DAT LUCHT OP!” -uurtje.

Dat doe ik in specifiek voor deze periode ontworpen workshops waarin kinderen even helemaal kunnen opladen. En omdat ieder kind anders is en andere behoeften heeft, andere manieren om dat waar het last van heeft op te lossen, bied ik de komende tijd wekelijks op vrijdagmiddag vier verschillende workshops aan. In een workshop kunnen maximaal vijf kinderen meedoen in de leeftijd van 8-12 jaar. Zo krijgt iedereen lekker veel ruimte en aandacht. Laat je kind zelf de workshop kiezen die bij hem of haar past, jouw kind weet het!

Waar? BSO lokaal in Daltonschool De Meer (Watergraafsmeer)

Wanneer? Elke vrijdagmiddag (zolang de basisschool op vrijdagmiddag gesloten is)

van 12 tot 13 uur Met karton/papier/verf/stiften maken we een (opge)luchtkasteel

van 13.30 tot 14.30 uur Met lego bouwen we een meer-energie-centrale

van 15.00 tot 16.00 uur Met stralende kralen, veertjes en rijgdraad maken we magische kracht sierraden

van 16.30 tot 17.30 uur Met tijdschriften en lijm maken we een wish mood board (ofwel een dit-wens-ik-mezelf-collage)

Kosten: € 15 per kind (workshop van een uur)

In dit uur moet niets, en kan alles. De kracht zit in doen wat je niet voor mogelijk hield. In weten dat je niet alleen bent. In ervaren dat je meer kan dan je dacht. En dat je vaak meer keuzes hebt, dan je kon vermoeden. Maar die moet je dan eerst wel kennen natuurlijk. Aan het eind van het uurtje hebben kinderen ervaren dat we allemaal anders zijn en uniek, maar dat we wel allemaal gevoelens en gedachten hebben, die ons soms in de weg kunnen zitten. En dan voel je je ineens een stuk minder alleen. Ik bekrachtig alle kinderen in hun zelfgekozen manieren van oplossen, laat zichtbaar worden welke hulpbronnen zij al allemaal in zich hebben die hen van pas komen bij alles wat moeilijk is in het leven. En natuurlijk gaan we ook veel lol maken! Zodat jouw kind weer helemaal voelt hoe je blij kunt worden en energie kunt krijgen van leuke dingen doen!

En als jij dat uurtje dan gebruikt om ook zelf even helemaal op te laden, dan zul je gaan zien hoe jullie met elkaar ineens een stuk lichter het weekend ingaan. Hoe fijn is dat!

Mail mij op info@kinderpraktijkaanzet.nl om jouw kind aan te melden!

gratis zoomsessie voor kinderen

Is jouw kind meer een denker/prater en minder een handen uit de mouwen-type? Of is het om een andere reden voor jouw kind niet praktisch of prettig om de workshops bij te wonen?

De komende tijd bied ik elke maandag tussen 16 en 16.30 uur een gratis zoomsessie aan voor kinderen (8-12 jaar) die behoefte hebben aan een luisterend oor of vragen hebben aan mij als kindercoach over dat wat hun leven nu lastig maakt èn dat willen delen met andere kinderen die net als hen worstelen met nare gedachten of gevoelens.

Mail mij op info@kinderpraktijkaanzet.nl om de zoom-link te ontvangen!

online oudertrainingen – losse modules

Mocht jij als ouder zelf behoefte hebben om meer te weten hoe jij je kind(eren) kunt bekrachtigen en ondersteunen in het sociaal-emotioneel groot groeien? Kijk dan op mijn website voor een online training, in zeven los van elkaar te volgen modules! Kosten € 25 per module (inclusief studiemateriaal en een half jaar lang onbeperkt terugkijken).

Meer weten of aanmelden? Stuur mij een mailtje via info@kinderpraktijkaanzet.nl.