Amsterdam, Watergraafsmeer KVK 75496976
info@kinderpraktijkaanzet.nl

Gezinsmediation

(online) workshops & trainingen voor ouders & professionals

Elke ruzie biedt kans op een meer waardevolle vorm van contact!

Ik leer kinderen die vaak ruzie maken hoe zij elkaars gebruiksaanwijzing kunnen leren kennen. En ik vertel ze dat als een van de twee ergens onder lijdt, pijn of stress heeft, er vroeg of laat gedoe zal gaan zijn. En gedoe, dat willen kinderen maar al te graag voorkomen.

“Zeg wat is er eigenlijk met je, waardoor je zo doet?”

Wil jij graag een conflict binnen jouw gezin opgelost hebben? Of warmer onderling contact? Weet dan: een fijne sfeer is simpelweg niet vol te houden, als er één zich rot voelt, laat staan als dat voor beiden geldt. Als je allebei besluit dat je graag zorg wilt dragen voor een fijne sfeer, dan wil je logischerwijs niet (langer) dat (ook) die ander pijn heeft. Dan ben je bereid te luisteren naar elkaar en ga je je best doen om elkaar beter te begrijpen.

Kinderpraktijk aan Zet biedt begeleiding en bemiddeling aan gezinsleden in de vorm van (mediation)gesprekken en helpt bij het maken van praktische afspraken

Om ècht naar elkaar te kunnen luisteren en elkaar oprecht te willen begrijpen is het vaak noodzakelijk dat er een (professionele) derde bij is die ervoor waakt dat er tussen jullie weer een gezond evenwicht gaat ontstaan. Want dat kan wel degelijk, als beiden dat willen! Onder mijn begeleiding zullen gezinsleden in een gesprek inzicht gaan krijgen in hun eigen innerlijke processen en patronen en dat van de ander. Dan kan er weer kalmte, warmte en vriendelijkheid komen binnen jouw gezin.

Alles is altijd in beweging, hoe vast het ook lijkt te zitten.