Zie jij dat jouw kind moeite heeft om zichzelf te beheersen, dat het snel aangebrand of opvliegend is? Vind jij jouw kind iets té temperamentvol of explosief en vermoed je dat het daardoor vaak in de clinch komt met anderen?
Of heeft jouw kind fysieke klachten, zoals buikpijn of uitslag, die door een arts niet medisch verklaard kunnen worden? Of andere lastige fysieke uitingen, zoals een tic of een dwangmatige handeling of zindelijkheidsproblemen?
Of misschien maak je je zorgen over de (toekomstige) gezondheid van jouw kind, omdat het bijvoorbeeld geen weerstand weet te bieden aan schadelijke verleidingen en inmiddels in een destructief patroon is verzeild?
Gun jij jouw kind en jouw gezin weer vrede, rust, gezondheid en ontspanning?
Daar hebben jouw kind en jij alle recht op!
Kinderen willen met behulp van geduld, creativiteit en humor geleerd krijgen om hun kracht te omarmen en met zorg te hanteren. In de praktijk blijkt namelijk dat kinderen die hun kracht en eigen waarde vanuit hun eigen unieke capaciteiten leren te hanteren en te uiten ook steeds beter in staat zijn om hun niet helpende impulsieve (automatische) gedrag te beheersen. Deze kinderen weten dan steeds beter en met zelfbeheersing te handelen, zonder zichzelf en anderen tekort te doen.
Wanneer dat langdurig niet lukt en er ingrijpende fysieke klachten zijn of als er binnen het gezin of op school of in andere omgevingen rondom kinderen teveel last wordt ervaren met het gedrag of de uitingen van die kinderen, kan dat bij deze kinderen (en hun ouders) hoog oplopende weerstand en stress gaan opleveren. Die kinderen kunnen zich uiteindelijk zelfs machteloos gaan voelen!
Praktijk aan Zet helpt ouders en andere volwassenen hoe zij (hun) kinderen kunnen helpen om zelf de leiding te nemen over hun eigen doen en laten.
Hoe werkt het eigenlijk met fysieke kracht? Ieder van ons heeft als het ware een kachel met vurige kracht, die de hele dag blijft branden en kan smeulen of vlammen. Onze kracht hebben we nodig om gezond te blijven.
Als we onze kracht kunnen beheersen, kunnen we die gebruiken voor dat wat belangrijk is voor onze gezondheid en veiligheid en om daarmee uiting te kunnen geven aan wie we zijn en wat we waardevol vinden. Zo komen en blijven we in vorm. Die kracht helpt ons ook om uit krampende, destructieve patronen te komen. Dat is vooral heel veel oefenen.
Kinderen hebben een ouder nodig (en het liefst daaromheen nog zo veel mogelijk andere genadige volwassenen) die met hen vaak als een geduldige leraar of leider wil oefenen (en hen kan voordoen ;-)) hoe zij hun vlammen kunnen beheersen als het vuur teveel oplaait of juist kunnen aanwakkeren als het dreigt uit te doven.