Amsterdam, Watergraafsmeer KVK 75496976
info@kinderpraktijkaanzet.nl

Waarin heb jij zin vandaag?

(online) workshops & trainingen voor ouders & professionals

Waarin heb jij zin vandaag?

Wist je dat jij gewoon JOUW ZINTUIGEN kunt gebruiken om

  • zelfvertrouwen te voelen,
  • jezelf te leren kennen,
  • te herkennen wanneer jij je fijn en vrij voelt, en
  • helemaal jouw unieke zelf te kunnen zijn?

Zintuigen heten natuurlijk niet voor niets ZINtuigen! Ze zijn er speciaal voor jou om te ontdekken waar jij zin in hebt èn wat jouw leven zin geeft. Maar wist je ook al dat er veel meer zintuigen zijn dan voelen, horen, ruiken, zien en proeven? Check this out!

ZIN IN EEN THUIS! Iedereen wil zich graag geborgen en beschut voelen. Daarvoor is het nodig dat je een plek hebt waar je kunt schuilen, waar het niet te koud en niet te warm is en waar je voldoende voeding krijgt. Je eigen kamer kan zo’n plek zijn, of je eigen fijne bed, of het huis waarin je woont met je familie. Thuis wil jij er op kunnen vertrouwen dat niemand ongevraagd binnen gaat komen. Dat niemand over jouw grens gaat. Dus ga maar ontdekken wat jou allemaal een thuisgevoel geeft. En hoe jij dan dat belangrijke plekje extra fijn kan maken èn goed kan beschermen. In sommige situaties betekent dit dat de deur open kan blijven en in andere wil je juist een extra slot. Wist je trouwens dat jouw eigen lichaam óók jouw thuis is? Ook voor je lichaam wil je natuurlijk goed zorgen, met een heerlijk zachte trui bijvoorbeeld. Of met extra warme sokken in de winter of een regenjas in de herfst. En met zonnebrand in de lente en een zonnebril in de zomer. Hoe beter je (met hulp van anderen) voor jouw eigen thuis en jouw eigen grenzen zorgt, des te veiliger jij je zult voelen.

ZIN IN LEVEN! Dat klinkt logischer dan het is. Want zin in leven betekent hier dat je er zin in hebt om alles te ervaren wat je voelt in jouw lijf. Jóúw hartslag, jóúw inademing, jóúw uitademing. Wanneer ergens in jóúw lichaam pijn opkomt en wanneer het weer verdwijnt. Waar in jóúw lijf frustratie zit. En waar ontspanning. Wat jóúw buik ervaart wanneer het trek heeft. En hoe jóúw lijf wilt uitbuiken als het net eten heeft gehad. Hoe jij aan jóúw lichaam voelt dat het wil slapen en hoe jóúw lichaam als vanzelf weer wakker wil worden, met zin in een nieuwe dag. Ervaar het maar!

ZIN IN BEWEGING! Alles is in verandering. Kijk maar eens naar de natuur, die ziet er in elk moment anders uit. Bovendien verlopen de bewegingen in de natuur heel soepel en voorspelbaar. Zo wordt het telkens na de nacht vanzelf weer dag en komt na de winter de lente (en nooit andersom) en wisselen eb en vloed elkaar steeds opnieuw af. Die natuurlijke processen bestaan ook in jouw lichaam. Kijk maar eens hoe een wond zich vanzelf heelt! (Tenminste, zolang jij er niet aan gaat zitten pulken ;-)) Wist je trouwens dat als jóúw bewegingen onbelemmerd hun gang mogen gaan, deze van binnen naar buiten gaan? Voel maar eens hoe bij jou een impuls van binnen begint om vervolgens door jouw lichaam te worden uitgevoerd. Daarom beweeg jij als vanzelf naar iets of iemand waarvan jij houdt en beweeg je automatisch weg van iets waarvan jij walgt. Als jij die beweging, van binnen naar buiten vrij kan volgen, ervaar jij het heerlijke gevoel van vrijheid!

ZIN IN EVENWICHT! Ik denk dat de wereld perfect in balans zou zijn als iedereen gewoon kan zijn wie hij of zij is. Zou dat niet heerlijk zijn? Ik ben een ik. En jij bent ook een ik. Iedereen is een andere ik. En juist door alle verschillen vullen we elkaar perfect aan. Jij bent uniek. Net als ieder ander. Maar hoe weet jij eigenlijk waarin JIJ allemaal uniek bent? Dat leer je alleen door vallen en opstaan. Het is net als lopen over een dun koord. Daarvoor zal je eerst heel lang moeten oefenen, voordat dit lukt. En zelfs als je een volleerd koorddanser bent, zelfs dan nog zal je bij elke stap die jij zet op dat koord jezelf moeten bijstellen en soms zelfs flink moeten zwaaien met die armen om telkens weer opnieuw jouw balans hersteld te krijgen. Zo ervaar je dan even heerlijk dat gevoel van evenwicht, totdat je dan toch ineens weer omver kukelt. Oeps! Veel plezier met oefenen!