Amsterdam, Watergraafsmeer KVK 75496976
info@kinderpraktijkaanzet.nl

Wat zet jou aan?

(online) workshops & trainingen voor ouders & professionals

Wat zet jou aan?

Jij kijkt naar een mooie film. Iets in die film raakt je. Ineens gaan je sluizen open en je voelt je intens verdrietig. Blèèèh, dat was wel het laatste waar je zin in had, die ROT-film ga je NOOIT meer kijken.

Met het voetballen ben je gevallen en je hele knie ligt open. Je moeder maakt een heerlijk warm troostend bad voor je. Je zusje denkt lief te zijn en gooit haar hele pot badzout in het bad. Zodra jij in het bad stap, trekt het zout in de wond en jij gilt het uit van de pijn! AAAARGGGH wat een klote streek van jouw MONSTER-zus, je zal haar krijgen. @#%#*!! Zodra je haar ziet, krijgt ze van jou de volle laag.

Jij bent nogal een avondmens en moet voor dag en dauw op om op tijd op een afspraak te zijn. Dapper sta je op om eerst maar eens koffie te zetten als je tot de ontdekking komt dat jouw huisgenoot nèt de laatste koffie heeft opgedronken. WAT EEN EGOÏST!! Je besluit je huisgenoot de rest van de dag een potje stevig te negeren.

Je hebt kaartjes voor een avondje uit. Eindelijk weer eens wat gezelligheid, je bent er enorm aan toe. Dan ontvang je een app-bericht van je vriendin, met wie je zou gaan. Zij heeft zich laten testen en blijkt nu Corona te hebben. Je belt haar op: hoe heeft dat kunnen gebeuren? Jouw vriendin weet het zeker: ze is besmet door haar niet-gevaccineerde vriend. Samen foeteren jullie door de telefoon: HOE KAN HIJ ZO DOM ZIJN?

Jouw bewegingen? Geen mooie films meer kijken. Je zusje uitschelden. Je huisgenoot negeren. Je medemens minachten.

Ik garandeer jou: gedurende déze bewegingen ben JIJ niet stressvrij en tevreden. Die bewegingen werken dan weliswaar mogelijk die ander tegen, maar ze werken IN IEDER GEVAL (OOK) TEGEN JOU.

Wil je in plaats daarvan eens een andere, vóór jou werkende, beweging proberen? Denk dan eens aan de volgende opties:

Als je geraakt wordt door een (film)beeld: Bied jezelf even wat extra troost (trek een warm dekentje over je heen en leg een fijn kussentje in je nek) en spreek met jezelf af om er op te letten dat te zullen doen, telkens als je verdriet voelt opkomen.

Als er iemand (bedoeld of onbedoeld) zout in jouw wonden strooit: Voordat je reageert, stel de strooier eerst eens een nieuwsgierige vraag zoals: “Wat is er eigenlijk met je dat je zo doet?”

Als je geconfronteerd wordt met een egoïstische daad van een ander: Neem jezelf voor om beter voor jezelf te zorgen. Zorg dat je voldoende slaap krijgt en als dat een keer niet lukt, trakteer jezelf dan gerust eens op een extra lekkere koffie (buiten de deur). Je bent het waard!

Als je je belemmerd voelt in jouw vrijheid of bewegingsruimte: Baal er stevig van! Belemmeringen voelen is voor niemand fijn. Gelukkig ben jij creatief en innovatief genoeg om jouw pad op een alternatieve wijze te vervolgen. Gebruik je fantasie!

Ik ben benieuwd: wat zet JOU eigenlijk allemaal aan?